måndag 4 juli 2011

Ur "The Luck Factor" av Richard Wiesman

Citat ur boken "Universums plan" av Lena Ranenhag, mycket tänkvärt....
"I en bok ”The Luck Factor” tecknar Richard Wiesman en psykologisk profil av den tursamma människan. Han menar att alla kan leva ett liv i medgång med hjälp av fyra grundregler och en målinriktad insats. Här är hans fyra grundregler:


1 Tursamma personer ökar alltid möjligheterna för att något ska hända genom att skapa, lägga märke till och reagera på de möjligheter som visar sig. Deras utgångspunkt är detsamma som alla andras, de är bara så mycket bättre på att utnyttja möjligheterna.
2 Tursamma personer är extra bra på att lyssna på sin intuition och använda den, både vad gäller situationer och människor. Dessutom förbättrar de aktivt sin intuitiva förmåga genom att till exempel meditera och rensa hjärnan från ovidkommande tankar.
3 Tursamman människor räknar med att ett bra liv. Detta blir en självuppfyllande profetia eftersom alla positiva förväntningar överskuggar eventuella motgångar. Den ljusa livssynen främjar samspelet med omgivningen och tar fram det bästa hos de tursammas medmänniskor.
4 Framgångsrika personer förmår att vända otur till tur. Ingen undkommer oturen, men i stället för att älta om den tänker de tursamma att allt kunde varit mycket värre. Dessutom hittar de ett sätt att tackla motgången så att de går stärkta ur den olyckliga situationen.
Detta bevisar att positiva tankar öppnar många dörrar i livet, livsenergin tillåts flöda och vi känner att livet flyter på i stället för att stå stilla och dränera oss på kraft." // slut citat

Ett citat för dagen:
" Vart du än går så är du där" Jon Kabat-Zihn"
(Flyttat från gamla bloggen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan