måndag 4 juli 2011

Ur "Love And Survival" av Dean Ornish

Citat ur boken " Universums plan" av Lena Ranehag....något att fundera över....för oss alla:
"Så här säger hjärtspecialisten professor Dean Ornish i sin bok ”
Love And Survival” om den ständiga ström av okontrollerade tankar som hela tiden kommer och går i vårt medvetande och som alstrar sjukdomar när vi identifierar oss med dem:
”Det är anmärkningsvärt hur befriande det är att förstå att dina tankar inte är någonting annat än bara tankar, att det inte är ”du” eller verkligheten? Om du ser tankar som enbart ”tankar” och inte som dig själv, kan det befria dig från den förvrängda verklighetsuppfattning det ofta skapar och nå en större klarsynthet och förmåga att styra ditt liv…..Förmår du att helt opersonligt iaktta dina känslor och tankar som enbart ”känslor” och ”tankar”? Eller ertappar du dig med att identifiera dig med dem såsom ”mina” tankar, ”min” huvudvärk? Kan du släppa detta ”min” och ”mitt”?
Det innebär att du ser dig själv som större än dina problem och din smärta, större än cancer, större än hjärtsjukdom, större än din kropp. Det innebär att du identifierar dig med ditt sanna liv såsom en integrerad helhet i stället för med din kropp, ditt hjärta eller dina rädslor." / Slut citat
(Flyttat från gamla bloggen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan