fredag 17 december 2021

Återkoppling VC om reaktion pfizer dos 3 & medicinmiss

Kontaktorsak

Sjuksköterskebedömning

Anamnes

Aktuellt hälsotillstånd

Patienten skriver i MVK gällande besvär efter sin tredje covid-vaccin spruta. UT ringer upp patienten då det är för invecklat att ta i skrift.
Patienten berättar då att hon efter den tredje dosen fick en febertopp följande dag och trodde att det först inte skulle bli så mycket mer. Dock fick hon som hon beskriver det svåra andningsbesvär några dagar senare som liknande besvären hon hade då hon hade misstänkt covid. Blev då tvungen att ta inhalationer och aceltylsystein för slem. Blev tvungen att hosta för att få luft. Hon har inte behövt ta inhalationer på vädligt länge. Fick även svidande utslag på bröstet.

Bedömning

Vid kontakt har det gått tre dagar sedan patienten skrev och besvären har lagt sig utan att hon behövt söka akutvård eller återkommit till vårdcentralen. Patienten har dock mycket funderingar kring hjärtat och perikardvätskan hon har. Funderar på ärftliga faktorer då hon har anhöriga som haft hjärt-och kärlsjukdom. Vill gärna diskutera detta med husläkare och eventuellt utredas vidare.

Åtgärd

Rådgivning

Patienten ska höra av sig igen om hon försämras i andningen igen.

Samordning

Då patienten redan har en läkartid på 45 minuter 3/1 för besvären med vänster hand så bokas ingen ny tid i nuläget. Om dessa besvär inte hinns med så får man boka en ny tid i januari. För tillfället finns inga tider förrän i slutet av januari


Slut citat 


211217 Ingen feber, utan bara trött i 3 dagar nu efter vaccin 9/12 


211215 ser jag att jag vid 20 medicinen att glömde blodtunnande på morgonen. 

Tittar över hur gjorde jag vid vaccin då jag fick vänta med blodtunnande 2 h efter vaccin 09.30 då och sedan förskjuta 20 medicinen...och då tar man 3 tabletter inom 24 h då man tar morgon tabletten dagen efter kl 08.


Tog då 20 medicinen som vanligt.

Vaknade kl 04 211216.

Tog då 08 medicinen från kl 08 den 15/12.

Förskjöt kl 08 medicin till kl 11.30 och tog 20 medicinen kl 23, efter check med medicinmottagningen.

Vc svarade inte förrän på em...på meddelandet från morgonen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan