söndag 6 september 2020

Covid/ Ménières/ restsymtom - FK behandling av långtidssjuka

I fredags fick jag kraft att ringa handläggaren på FK. Hon skulle avslå....26/8-9/9

Att inte man kan göra något nu...för alla långtidssjuka, så de får vara sjukskrivna i ekonomisk trygghet...nu så många människors liv regelverket hos FK förstört.

I lördags skrev jag desperat till min dr i 1177...

Vill info om att jag varit i kontakt med fk och de kommer avslå den sjukskrivning den 26/8-9/9 pga de ord som står att jag hade kräkts säger hon.

Du har ju bara kräkts en dag och symtomen är ju ungefär detsamma i intyget med orden " trötthetssyndrom efter virusinfektion de avslog 1/8-9/8, då jag uppnådde 180 dagar . Där står ju åxå yrsel säger hon. Ja säger jag haft de besvären av och till hela covid tiden.

Jag ska söka jobb på bibliotek, siitta vak och göra enklare saker sa hon. Men jag jobbar ju halvtid och är på väg tillbaka förklarar jag. Info henne även om att Svenska covidföreningen nu är startad.

De har sitt regelverk som styr säger hon om de beslut de tar och hon menar hon verkligen försökt hjälpa mig. Förklarar för henne att ska jag ut på arbetsmarknaden så har jag en ögonsjukdom sedan födseln också med syn 0.2 v och 0.4 h att ta hänsyn till, och då bör väl den läkaren åxå vara med. Varför ska jag byta. 61 år med 4 år kvar och det fungerar på jobbet bara jag blir frisk från mina ev restsymtom. Att jag dessutom har en ärftlig hörselnedsättning på höger, finns audiogram och nu är hörseln påverkad på vänster åxå

Jag blir helt slut av allt med fk...mår inte bra alls.

Först ska man kämpa för att bli frisk, från månader av covid symtom, sedan tjafsa med fk om det som de anser är fel i intygen. Hänvisade till dr som bad dem kontakta i intyget för eventuella frågor.

Igår (3/9) efter jobb 7-10.15 var jag så slut, inte på jobbet, utan på det psykiska trycket från FK, ekonomi som deras beslut för med sig. Det har gått bra att jobba 50% och önskar få forts så.

Stress är ju som försämrar Ménières om det nu är det.  2 nätter nu har jag vaknat av hur det shosar i örat.

Har fått tid hos den specialist tandläkare som hjälpte mig med covid symtomen i munnen tidigare, på måndag. Vill att de kollar om de rotfyllningar som gjordes 00 i Örebro där 2 tänder har lämnade rötter ej åtgårdade och där hon såg en ev inflammation v sida över käke även det, v precis som örat  för utesluta det.

Så går det ändra I intygen, vad gör vi."// slut citat...

På vänster sida såg ju min ögonläkare att något hänt med synfältet åxå, när jag var på återbesök 2/9. Allt på vänster sida.

Jag är riktigt ledsen, helt slut, vad är detta som händer i min kropp.

6/9... igår kväll lördag var jag så slut av det psykiska trycket från FK...jag la mig på soffan en lördag kväll och somnade....det här har inte hänt att jag kännt mig så nedstämd sedan tjafset med fk började  .jag vaknade på lördag morgon med ångest känsla över FK...jag började gråta när jag fick ett tips om att kunna begära få kontakt med rehab kordinator....

Jag började hosta på kvällen...sambon sa men hur är det nu, fick ta extra puffar symbicort som jag fick för andningen. Vaknar denna morgon, söndag att tungan har stickningar längst bak v sida  och känns avdomnad..och börjar hosta tidigt..( samna sida vänster som örat, där trycket ligger, jag hör sämre, ev. Ménières, Har desdutom en hörselskada höger sedan födseln  synfältet förändrats enligt ögonläkaren v den 2/9, besvär i tänderna över käke v sida ...jag orkar knappt diska.. laga mat...det gör sambon....

OM JAG BARA FICK VARA SJUKSKRIVEN och få bli frisk utifrån min kropp, slippa stressen från FK....det är inte jobba 50% som stressar mig utan FK, hantering av mig..igår kväll slog utslag upp nedan h bröst...bara det inte är en ny omgång bältros...det kliar nu på morgonen med...ska be sambon titta sedan....

Alla dessa 150000 som upplever sig långtidssjuka, hur ska FK kunna bemöta dem respektfullt när de närmar sig 180 dagar....

Det måste bli en ändring,  det kan inte fortsätta så här....

Vi har nog med att tillfriskna, ska vi dessutom bli straffade av FK och regeringsbeslut...och tappa ekonomiskt stöd...det är väl för fan det minsta vi borde få. Vi borde få en ekonomisk kompensation för lönebortfall...och en ersättning för sveda och värk.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan