onsdag 25 maj 2022

Ögonläkare idag, psykolog i måndags & egen remiss Lung & Allergimottagningen mm


Pupillvidgande, nedan efter ca 30 min. Ovan efter ca 1 h. Det är första gången jag upplevt det jobbigt med ljuset när jag kom ut sedan.


 Idag har jag varit till ögonläkaren.

Allt ser ok ut, det mättes tryck: v 14 och h 17

Fotats ögonbotten av ssk, mättes syn som tidigare v 0.2 h 0.4

Azopt vi bytte tillbaka till igen fortsätter vi med när allt nu verkar ok, tappar inte hår mer som i höstas och trycket ligger väldigt bra nu.

"Ögon

Droppar sedan senaste besöket i januarimånad med Azopt 1 droppe två gånger dagligen i vänster öga samt droppar DuoTrav 1 droppe till natten i bägge ögonen. Trycknivån under behandling med Alphagan var något sämre jämfört med under behandlingen med Azopt men synfältsundersökningen visade ingen försämring. Det fungerar bra med Azopt ögondroppar, har inte fått mera besvär med håravfall

Status

Ögon

Höger öga

Fotodokumentation

OCT

Papill: Visar papillstotlek 1,38 kvadratmillimeter, vertikal CDR 0,57, total nervfiberlagertjocklek 94, superior 102 och inferior 117, nasalt 53 och temporalt 104.

Övrigt status

Blekt och oretat. Hornhinnan klar. IOL centrerad. Bra insyn centralt till ögonbotten. Papill något platt exkaverad mot temporalt med bra substans, bra bräm runt om, ingen notch, ingen papillkantsblödning. Makula med lätt glittrighet, inga blödningar, ingen striering. Näthinnan på plats.

Vänster öga

Fotodokumentation

OCT

Papill: Papillstorlek 1,35 kvadratmillimeter, vertikal CDR 0,88, total nervfiberlagertjocklek 65, superior 82 och inferior 61.

Övrigt status

Blekt och oretat. IOL i sulcus läge. Som tidigare något mer centrerad mot inferiort men optiken täcker fortfarande den optiska zonen. Acceptabel insyn. Papill med avblekning och randstående oförändrat som tidigare mellan kl 3 och kl 6. Ingen papillkantsblödning. Makula med lätt glittrighet, näthinnan på plats.

Bedömning

Något bättre trycknivå från vänster öga under behandling med Azopt jämfört med senast med Alphagan. Patienten får fortsätta med helt oförändrad behandling. Får bokas tillbaka för en ny tryckkontroll samt Humphreysynfältsundersökning om fyra månader, får planeras och bokas för detta "// 

PSYKOLOG 220523

Aktuell livssituation

X har varit covidsjuk som en kraftig förkylning och är nu på bättringsvägen. Trött och speedad eftersom hon är tungandad av förkylningsastma och får ta mediciner som hon blir uppvarvad av. Har fortsatt försöka avstå tupplurar och det fungerar oftast. Hon sover nu hela nätter och är vaken kanske nån natt i veckan, men kan oftast somna om. På dagarna har hon i stort sett vant sig vid tinnitus men reagerar om den ändrar karaktär. Är fortfarande intresserad av kbt-behandling på Akademiska, har varit på infoträff i höstas och väntar på kallelse till individuellt utredande samtal. Har mycket frågor kring arbete, pension, ersättningar, försäkringskassan och tankar som snurrar kring det. Är lite rädd att hon missat något. Känner ganska mycket frustration kring hur hon blivit behandlad.

Psykiskt status

Ger god formell och emotionell kontakt. Ej nedstämd men mycket tankar kring hur arbetsplatsen hanterat hennes situation och pandemin.

Kontakt med kurator på Syn/Hörcentralen önskas , hon ska återkoppla när möjlighet ges 

Jag känner jag inte haft koll på när det gjordes prover för Eliquis. Jag har nog totalt missat det. Men fick veta av medicin att det var gjort 18/3-22, på årskollen hos vc.

Har haft flera dagar med så jobbigt med andning, fått ta extrapuffar symbicort och asetylsystein var och varannan dag den senaste veckan. Har kontaktat Lung och allergi och VC ..inväntar återkoppling..funderar finns någon annan medicin..upplever det nästan som ansträngningsastma.

ÅHHHH VAD BRA, SER NU i 1177: "Vi har tagit emot din remiss. Du finns nu på vår väntelista för ett besök". Så bra då kan jag få komma till Lungmottagningen. Tack, innerligt tack...

Följde med en vän till St Eriks ögonsjukhus igår. Hon har besvär med sköldkörteln och det har påverkat ögonen. Hon ska få göra en op där de ska dra till muskeln. Om jag förstått rätt är det vanligt det blir sådan skelning av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan