onsdag 30 december 2020

MITT ÅR 2020 MED C19 SYMTOM

 

MITT ÅR 2020 med c19 SYMTOM

Året började med min 10 ögonoperation 3/1-20, i livet och 3 veckors sjukskrivning...den 9 före jul 2019...

Jag blev sjuk 14/3...VI var 6 på mitt plan på jobbet som blev sjuka v 11, ....då testades inte annat än inneliggande, men senare med olika c19 testsvar och AK...efter några veckor sjuk dog flera på mitt plan. 


2 månader efter min dvt 8/11, mår jag så mycket bättre...Jag känner mig nästan frisk sedan jag fick blodtunnande...9 månaders lidande planade ut....


Allt jag gör är i samråd med min läkare....Jag har varit väldigt noga med det...

Det är som vi alla vet ett nytt virus...och i min värld är det viktigt att allt står i journalen...för mig själv för forskning.

Min dr håller kontakt, ringer ibland, jag kan ställa frågor via 1177.

Trots det och all hjälp jag fått så drabbades jag av dvt...har en livslång behandling av  blodtunnande framför mig....och som alla som tar mediciner vet vi att  kosttillskott eller naturläkemedel kan slå ut effekterna av den medicin vi tar...Jag har valt att inte blanda.

Jag fick bestämda föreskrifter vilka värktabletter jag absolut inte får ta efter dvt.. Ja, har jag tagit 2 alvedon på ett år förr inte mer...har aldrig behövt...

Efter spiometri och mitt användande av Symbicort och Asetylsystein sedan augusti, blev rådet fortsätt med Symbicort.

Alla vet att c19 patienter har lätt få proppar...de får blodtunnande, de som ligger inne...

Jag har påpekat det sedan maj på akuten att jag har det i arvet, att få blodproppar...Ddimer bara steg och steg nornalvärde 0.6..Jag hade 0.8 i maj...I augusti 2.3 och vid dvt 8/11 8.2. Proppen var nästan 15 cm lång ovan knät. Idag snart 2 månader efter mår jag så mycket bättre. Det är helt fantastiskt.

Yrseln och slemmet jag haft i lungorna som gjort jag hostat och hostat så jag kräkts slem är borta...tempen planade ut...Jag känner mig nästan frisk trots de skov av sjukdomskänsla, som att bli dunderförkyld, kommer med 2.5-3 veckors mellanrum.

Nu hade jag tur, jag var i stugan på Åland när jag kände av dvt..som ett jättesendrag i vänster ben...Jag har haft dvt förr, 99 i höger ben och kände igen känslan. Det kändes som jag hade en grapefrukt i knävecket som värkte. Jag fick upp och gå under natten. Hade 38.2 i temp. 

Vi åkte hem dagen efter.

När vi skulle upp för trapporna från bildäck upp i båten kunde jag nästan inte stödja på benet...När vi kom av färjan ringde jag 1177 på väg i bil hem mot Uppsala...åkte in direkt...och mycket riktigt....Jag hade rätt...det jag försökt varna för, en propp kan komma under alla dessa månader var ett faktum..jobbar själv i vård...flera gånger vi läkarbesök hade jag berättat om min risk få blodproppar...om att det stod i min journal hemma i övik vilken kuagulationsrubbning jag har...men ingen brydde sig kolla det, trots info..inte förrän jag fick en ny jättefin läkare som hämtade ut min journal...där stod det...Vilken typ av kusgulationsrubbning jag har.

Så ni som vet med er det finns I släkten...var försiktiga..håll koll...stå på er.

Så sjuk jag var 14 dagar innan dvt ...hostade slem..feber...yrsel...nu ska jag utredas för kronisk emboli....ultraljud hjärta.. hjärnan ska röntgas...en kuagulationsdpecislist från Ackis ringde upp mig och jag fick berätta om allt...han sa du får nog räkna med att äta Eliquis I resten av ditt liv....Min mor har haft proppar I benen, lungor mot huvudet..har utvecklat blanddemens och alzheimers...Jag vill inte råka ut för samma som min mor.

Specialisten frågade om den rubbningar i kuagulationen jag hade finns i arvet från både mor och far...men tyvärr jag vet inte..pappa är avliden...

Nu tar medicinmottagningen över och jag ska dit i mitten på januari.

För mig är det viktigt allt finns i journal, tänker, de forskar och kan långt mer än jag kan...och kan det som drabbat mig hjälpa någon annan så är det viktigt det finns där.

Hemska tanke, tänk om jag inte åkt in akut när jag fick så ont i benet...slemmet som nästan krävde mig ibland...tempen...jag kunde ju ha dött om proppen släppt i benet.... Vem vet, kronisk emboli...kanske kommet ur viruset....??

Jag berättade förtut här att mitt synfält vänster ändrades helt plötsligt och att min ögonläkare stod undrande, vad händer.. hon vet om min historia med symtom sedan mars. Och vid återbesök efter blodtunnande var det som förrut igen...

Jag har ju haft yrsel, tryck mot vänster öra, hör pulsen där och det tjuter.. stickningar i v sida tunga och domning. Yrseln försvann, trycket mot örat likaså, men pulsen hör jag och pipet. Har fått en hörapparat till min hörselskada höger som hjälper upp hörseln. Man utredde mig i september för Ménières men fann inte att det var det...så min teori..kan jag ha haft en propp I huvudet åxå....ja vem vet. Berättade allt det här för den akutläkare som så fint tog hand om mig den 8/11 för dvt.....hon sa..du kommer bli bättre nu av medicinen....och jag blev så mycket bättre. Det är som jag fick livet tillbaka....nästan frisk...

Jag ser tillbaka på det här året som jag varit i en glasbubbla och ropat på hjälp..för andning, hjärtrusning, yrsel, feber, bältros, låg syresättning, ständigt ont i halsen och hes, för att få en diagnos på c19 då jag testades försent, men som jag inte fått...ett år i kamp, lyssna på mig, hjälp mig bli frisk, men förståeligt de kunde inte allt i en början när vi blev sjuka I början av 2020.. nu faller tårar utför mina kinder..

Min underbare sambo som stått ut med allt som drabbat mig och funnits där i allt.

Idag vet jag forskare tagit del av min blogg med 9 månader av alla dessa ursäkta " jävla" symtom...

Jag skulle testa gå in på den undersökning som är så proffsigt  sammanställt om oss, fantastiskt vilket arbete som lagts ner i den... Då försvann min inloggning till bloggen.. Jag kom inte in längre på min blogg då det kontot tog över inloggningen...så jag fick göra ett val...fortsätta skriva min historia när jag väl kom in igen....

Det var mitt under tiden med bältros, som jag känner av till och från sedan augusti, och det utmattningssyndrom som drabbade mig i all stress över fk. Allt ligger nu hos förvaltningsrätten...

Alltså så slut jag varit. Jag sov några timmar innan jobb på 50% och efter jobbet....klarade inte av värme och solen som jag älskat att sola i livet...nej inte i år, fått sitta i skuggan. 

Viktuppgång på 18 kg...15 kg på ca 3 månader från mars till juni...viruset????

Utmattningssyndrom med en läkningstid på 180 dagar skrev min fine dr...du kanske aldrig mer kommer upp i 100% igen. Jag jobbade 50% från 24/7-25/10 och utförsäkrades 1/8...Det blev tufft ekonomiskt, tur vi var 2, och all stress ut och söka jobb från fk....då gjorde jag ett val i samråd med min dr, att gå upp och testa 100% från 26/10 för att slippa stressen från fk...skoven kommer med sina mellanrum av c19 symtom...Jag har varit hemma någon dag ibland och 1 vecka efter dvt...

Jag valde åxå ta VaxigripTetra & Pneumovax ( vaccin mot influensa och lunginflamation) som fick tas på morgon då jag fick skjuta på blodtunnande till efter.

Jag råkade ju ut för olycka åxå I juni när jag föll baklänges på kvarglömt vatten på coop och fick sy höger arm och vänster fick en stukning. Nu den 21/12 var jag på ett av flera återbesök hos fysioterapeut för det och fick veta det utvecklats till artros I den vänstra handen. Så nu ska jag ha olika stöd dag och natt. I vård går det inte ha stöd...hon frågade mig om tanken på få en annan arbetsuppgift.. gå ner i %.....Jag vet inte om det är möjligt.. måste låta det landa inom mig...men lyft det med min chef..

Har även kollat med min hvc om möjlighet få ta c19 vaccin hos dem för att få det i journalen...då jag är riskgrupp nu..

De hänvisar till chef då de inget vet ännu förrän januari februari..så framfört min önskan att få ta det via jobbet...men tänker, hur blir det då med att få det I min journal...med största sannolikhet Pfizers vaccin som kommer först, fick vi veta..

Jag har semester över julen, behöver det och börjar måndag efter nyår igen...I förstärkt skyddsnivå...

Vi sa det finns ett före och efter covid...ja visst så är det verkligen..det här året har påverkat människor, relationer, vänskap...

Det är en kort sammanfattning av mitt år med c19...som ej gått att påvisa i test....


Så.....Ni med sendrag/ kryssningar i benen...slemhosta..yrsel...hjärtrusning..låg syresättning...temp som aldrig planar ut...

Har ni fått det riktigt utrett???

Bild nedan skydd för artros dag 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan