tisdag 1 oktober 2013

ACKIS och kärl lab ©

Var på kärllab på ACKIS i går och de höll på från 10.30-13.15 och undersökte mitt högra ben med ultraljud, två olika typer. jag fick se var min djupa ven trombos satt, strax ovanför knät och jag som trott att den satt längre ner. Undersökningen gick till så att ssk som gjorde en klämde på olika ställen på benet var eftersom hon förflyttade ultraljudet. Det gjorde ont i det område där det mörka partiet ligger. Jag fick själv se på skärmen hur det pulserade blod i ådrorna och hur det liksom läckte ut vid knät och på den fläck som jag har ovan fotleden på höger ben. Dr stod med på sista ultraljudet och de pratade olika kärlnamn jag inte hört förut. Han säger till mig att det här kan han inte, det sipprar blod när de klämmer och han ska åka till Kristianstad i slutet på månaden och lära sig mer. Ev blir det operation, där de ska gå in och rensa i venerna men i de djupa tordes de ev inte göra det... och jag blir väl en försökskanin då säger jag. Han klappar om mig och skrattar och säger ja det blir du. Fram till han kontaktat mig efter sitt lärande om mer, skulle jag ha dubbla stödstrumpor.
Fick för en tid sedan vid två tillfällen utslag runt det mörka partiet och de säger att det kan bli så när kärlen påfrestas av läckage.
Min älskade vän, med stort kunnande i hälsa, mentalt och fysiskt, som tränar regelbundet, med förflutet i kampsport,ja man kan träna musklerna t.o.m sittande i en bil...tänkt vad mycket nytt jag fått lära mig och kostens betydelse för välbefinnandet. Han har god självbild och många års erfarenhet i arbetet med människor och han säger.. tack vara att jag går minst 4 km per dag, idag blev det 9 km, så håller jag mig i god form. Det syns väl att han tränar han har så fin kropp och han försöker motivera mig med...jag går sedan några veckor på gym genom syncentralen...men känner det blir mersmak både på den kost man kan äta för självläkning och det här att bygga muskler. jag har hållit på att äta den kost han rekommenderade mig i början av sommaren, men naturligtvis syndat ibland med...ja det finns många intressen vi delar...och jag har funnit honom nu, eller var det han som fann mig....ja LIVET ÄR ENKELT, VI VÄLJER ATT GÖRA DET SVÅRT...

1 kommentar:

  1. Oj,.....det måste vara så jobbigt du har det med ditt ben, och det ser lite läskigt ut på bilden..
    Kan tänka mig undersökningen var jobbig också, men hoppas de kan göra något så ditt ben blir bättre
    och ja, det med träning och att äta rätt betyder mycket
    kram

    SvaraRadera

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan