torsdag 22 augusti 2024

Skickat in omprövning Livränta idag

 Skickat in omprövning Livränta idag efter besök hos läkare..och började omprövningen med att syfta på den redan beviljats maj 23....

Jag skulle börja med Diagnos postcovid som jag har men som de inte har med alls: 

"18)2020-10- 21 X vc dr X

Diagnos & åtgärdskod

F438A-Utmattningssyndrom-Huvuddiagnos
U099-Postinfektiöst tillstånd efter covid-19, ospecificerat-Bidiagnos

Hänvisning I olika journaler med nr framför bl.a 

Diagnos: Utmattningssyndrom

2020-09-10 08:17
Antecknad av
xx (Läkare)x vårdcentral, Region x, x vårdcentral
Huvuddiagnos
Utmattningssyndrom
12) 200520 Journal Akuten X, dr XX
"Låter som Covid-19 på beskrivning helt klart."// Då Ddimer 0.8
OCH DEN YRSEL SOM VAR GELA 2020, TILL FÖLJD AV PROPPAR / DVT

YRSEL
Den svåra yrseln blev inte lika akut efter jag fick Eliquis nov 20, men är yr återkommande, vinglar ännu och som ni ser i journal utredning: Hörsel och balans mottagning mars 23 drar jag åt vänster. Så proppar  är troligt, så här var det aldrig före covid. Ej heller trycket i huvudet vid örat, stickning och domning i tungan som var så svårt, planade ut liksom i tungan och trycket i huvudet vid örat efter Eliquis. Allt på samma sida, vänster.
6) 230417 i journal Hörsel och balansmottagningen XX (Läkare)
Problem med ostadighet som inte visar tecken till att det är perifert. Patientens besvär är antingen centrala eller beror på ögonpatologi."// 
Trolig följd, propp småkärlssjukdom, av covid. Så var det aldrig före covid mars 20.
Enligt läkaren på Medicinmottagningen Akademiska är det försent ej möjligt kunna se på en MR om proppar gått mot hjärnan då man väntade till  6 b) 210315 innan den gjordes MR, beställd 201012,  dr Anna Grabowska rekommenderade i remissvar " komplettering av undersökningen med DT hals/cerebral angiografi samt DT temporalloben kan rekommenderas."// men gjordes ej.
7)DVT 201108, se journal 8)Akuten även 201109 som var ca 15 cm lång I vänster lår,  läkaren sa då att troligt hade jag på fler ställen, då jag var så yr, och återkommande.
Jag blev inte bättre som ni skriver i avslaget Livränta,  jag blev sämre. FK utförsäkrade mig, med alla svåra symtom, och ansåg jag kunde jobba. Jag kämpade tills jag gick totalt in i väggen av alla svåra symtom: utmattning, visade testvärden på hjärnan:
9) journal 210310 MoCA 24/30, Keds 27, och
10) 210603 MMSE 28/30.

 (En tf chef XX
hade uttalat sig om mig utan att ha pratat med mig en enda gång under hela min sjukskrivning från mars 20, visade det sig i er interna dok ni skrivit, jag hämtade ut, från utförsäkran 200801där handläggare FK XX skrivit. Han visste inget om hur jag mådde överhuvudtaget. han har inte brytt sig alls under hela min sjukskrivning sedan 200314)

LÖNESPECIFIKATIONER - FK har alla lönespecifikationer, där ser ni tydligt hur jag på varje lönespec var sjukskriven även efter er utförsäkran, jag var inte bättre som ni skriver, utan sämre och sämre blev jag, jag var så slut,  testvärden hjärnan, visar tydligt det 210310(journal nr 9 och 10), även tryck över bröstet där perikadvätskan visade sig sedan ligga journaler ni har: 
11) 210317 ultraljud hjärta 27 mm perikadvätska Dr XX Hjärtsjukdomar, och vidare utredning hjärtmottagning och senare specialistläkargruppen där kronisk perikardit kvarstår. Även att de tittat på EKG historik i olika journaler ni har.

Jag kunde inte andas riktigt, jag fick till slut gå förbi chef och ringa själv till infektion och be om testning, då hade det gått 1 månad av svåra covidsymtom, och kunde inte fylla lungorna riktigt med luft, men försent säkra efter 1 mån enligt infektionsläkare.  Se handling SMS ni fått om att få testas till chef, där jag efter kontakt med infektion ber chef än en gång om att få bli testad. 
Jag fick ingen hjälp av vården, fick vårda mig själv, som senare visar i Ddimer prover att propp var på väg se Graf 1).

Några av de 50 medföljande journaler av så mycket mer skrivet och hänvisning vårdbloggen om testning personal mars 20 nedan: " 

Mars

Två veckor senare, den 13 mars, presentar Folkhälsomyndigheten sin nya strategi, med fokus på att fördröja smittspridningen och skydda de äldre. Provtagningen skulle enligt Folkhälsomyndighetens kommunikation fokuseras på svårt sjuka, äldre och personal inom sjukvård och omsorg."//.mer under länk HÄR

Skickade även med mejlet från smittskyddsläkare där han skrev till mig : Sammanfattningsvis tror jag man kan säga att du skulle ha blivit provtagen för covid om du sökt vård och blivit inlagd på sjukhus efter 14/3."//slut citat

Efter jag frågat om läget då I maj och min chef som nekade testning av covid 19 och företagshälsovård.

Ni FK har fått länkar jag fått via medlem i Svenska covidföreningen om proppar senare i postcovid förloppet och om småkärlsjuka, den kunskapen bör vägas in i beslutet.
Den allra sista forskningen i postcovid, hur covid19 drabbar olika organ finns i kunskapsöversikten hos "Läkare till läkare- långtidscovid" den länken har ni fått, där läkare och forskare som själv är sjuka uppdaterar: 

Om postcovid - Svenska Covidföreningen: 


Källor från medlem covidföreningen : ” Cirkulationsstörningar inkluderar endoteldysfunktion och efterföljande nedströmseffekter och ökade risker för djup ventrombos, lungemboli och blödningshändelser 29 , 30 , 62 . Mikroproppar som upptäcks i både akut covid-19 och lång covid” https://www.nature.com/articles/s41579-022-00846-2#further-reading En annan studie som diskuterar koagulationsavvikelser med ökad trombingenereringskapacitet och abnormiteter i trombocytantal vid postakuta följdsjukdomar av covid-19. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1538783623004002 Den här är färsk publicerad 8 juli ” Emellertid har cirka 10–20 % av dessa överlevande rapporterats stöta på långvariga hälsoproblem, definierade som "lång covid-19", t.ex. blodkoagulering som leder till stroke med en uppskattad incidens på 3 %, och lungemboli med 5 % förekomst.” https://www.mdpi.com/1467-3045/45/7/361 Den här studien beskriver också hur koagulationen påverkas https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10083200/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan