fredag 17 augusti 2012

Reflektion ©


Reflektion över de tio bortkastade åren kontra nu….snart 14 månader efter avslutet och 6 månader i Uppsala.
Beijing, Kinesiska muren, Sommarpalatset, Föbjudna staden, Himelska fridens torg. Egytpen, Hurgahda x3, Kairo, pyramiderna i Giza. Bulagarien x4, Albena, Dobrich. Turkiet, Alanya med Damlatasgrottan, Tunisien, med katakomberna i Sousse, och ribaten i Monastir, Koratien och Plitvicka Jezera, Polen x6 med Stutthof  koncentrationslägret utanför Gdansk. Italien och Venedig, Riga många ggr, Tallinn många ggr, Helsingfors många ggr, Norge x2 med Trollstigen, Danmark, Åland och Öland och road trippen runt Sverige med den nya husbilen och alla dessa kryssningar över östersjön, tror jag åkt alla kryssningsskepp. Alla fiskeresor till Ammerån i Jämtland och spökprästgården i Borgvattnet mm mm…ja vad stod det för egentligen att alltid måsta vara på väg någon stans när ledigheterna kom mellan skiften…jo jag har rest förr också i andra länder...men det var lugnare och på ett helt annat sätt.
Jag levde inte så förut och jag lever inte så nu. Jag kan känna den där stressen jag levde under…som jag brukar säga jag var  som en uppskruvad leksak…att måsta iväg..bara jag ser det jag radat upp här blir jag helt slut…en flykt som jag ser det idag…men man kan inte fly från sig själv, man har alltid sig själv med sig var man än beger sig i världen…och så var det, allt var med, men vad var det värt med facit…nej inget…det finns inget av det här sättet att leva kvar idag  och NU förstår jag det tillhörde inte mig…idag är livet lugnt harmoniskt och rofyllt. Bara att kunna vara med sig själv, helt ensam i stunden värdesätter jag idag.
Har börjat rota i det här med ACKIS och att jag inte får en ögonläkartid här. Bara tid till ögonsjuksköterska igen för nytt synfält. Jag tänker inte bli blind pga den plats jag bor, nu har jag fått nog. Har tappat syn, ser bara 0,1 på mitt sämsta öga, ja det är nästan blind..det känns i djupet av mitt hjärta att det blivit så…lämnar det öppet mer kommer om det.. fick tips av en vän om patientförsäkringen…så vi får se…
Jag har jobbat hårt hela våren och hela sommaren och behöver vila nu. råkade ut för stressrellaterad infektion som blossade upp men det la sig igen. Det är mycket som är på gång i mitt liv just nu…många bollar i luften och jag tycker ju om när det händer saker. Har slitit och jobbat ett helt år och förra årets semester som chefen var så snäll och lät mig korta av, var en fasa i allt som då var, 1,5 vecka, och flytt tillbaka till min hemkommun efter tio år i Kramfors…Tiden gick livet rullade vidare, livet blev ljust, behagligt och rofyllt. Jag kan stanna upp mitt i vardagen eller tänka i duschen, vad livet är fantastiskt, vad bra jag har det. Det tog tid att lägga på plats, det tog som jag själv trodde ett år, att sortera upp och se vad var det värt egentligen…nej ingenting….  behöver jag aldrig höra de elaka orden om mina ögon…jo jag har hört ett och annat i mitt liv…men de orden berättar mer om de som säger det än om mig….Ett sätt att tänka i Kay Pollaks intressanta filosofi.
Kul att få höra häromdagen att vi är handplockad personal och att målet för vårt företag är att vi ska bli flaggskeppet framöver, att vi alla är viktiga för att nå dit. Det är kul med en VD som värdesätter oss alla så.
Jag hade en så speciell dröm om min dotter i natt…hon satt så nära mig …och hon hade de vackraste ögon man kunnat se full av liv och lycka…får tolka det i "drömlexikon" av Tony Crisp, med alla detaljer ur drömmen...ler....drömmarna är ju ett budskap och en bearbetning..av livet..
En framtid väntar..spännande att se hur allt utvecklas.
Var rädd om er och varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan