måndag 18 september 2023

KBT UTVÄRDERING KLAR & KRÄNKNINGSANMÄLAN

 • Slutenvårdsanteckning


2023-09-18 11:33

"Antecknad av

X X (Psykolog)Öron- näs- och halssjukdomar, Hörsel- och balansmottagningen

Resultat/Utvärdering

Behandlingsutvärdering

Sammanfattning av Internetbaserad KBT-behandling för tinnitus (H931)

Patienten har genomgått en Internetbaserad KBT-behandling för tinnitus via Hörsel- och balansmottagningen på Akademiska sjukhuset. Behandlingsprogrammet har pågått mellan januari och september 2023. Behandlingen har bland annat omfattat information och utbildning om hörselsystemet, tinnitus och relaterade följdbesvär. Tyngdpunkten i behandlingsprogrammet har framför allt handlat om att lära sig olika metoder samt färdighetsträning i dessa för att hantera tinnitus samt olika följdbesvär.

Patienten har under behandlingens gång arbetat aktivt och bland annat använt sig av olika metoder för avspänning, sömn, koncentration, ljudkänslighet, kognitiva metoder och bakgrundsljud. Hon har även provat och utvärderat andra metoder inom ramen för behandlingsprogrammet.


Utvärdering av behandlingen
Vid utvärdering av behandlingen uppger patienten ingen skillnad avseende tolerans av tinnitus eller ljud jämfört med innan behandlingen. När det gäller hennes mål med behandlingen har 3 av fem mål uppnåtts i liten grad och övriga två inte alls.

Utvärderingsformulär
Patienten har fått fylla i utvärderingsformulär vid tre tillfällen: före behandlingen, direkt efter första delen av behandlingen och nu efter den andra och avslutande delen av behandlingen. Sammanräknat visar resultatet av dessa utvärderingsformulär på följande (ju lägre poäng desto mindre besvär):

Besvärsgrad av tinnitus: Formuläret THI visar på en försämring sett över hela behandlingen: I slutet av behandlingen uppkom ytterligare ett nytt tinnitusljud.
40 poäng (före behandlingen)
40 poäng (efter del 1)
66 poäng (efter del 2)

Sömn: Formuläret ISI visar på ungefär liknande skattningar sett över hela behandlingen där hon fortsatt uppfyller kriterierna för klinisk insomni:
23 poäng (före behandlingen)
17 poäng (efter del 1)
21 poäng (efter del 2)

Oro/stress: Formuläret GAD-7 visar på ungefär liknande skattningar sett över hela behandlingen:
11 poäng (före behandlingen)
4 poäng (efter del 1)
12 poäng (efter del 2)

Nedstämdhet: Formuläret PHQ-9 visar på ungefär liknande skattningar sett över hela behandlingen:
15 poäng (före behandlingen)
17 poäng (efter del 1)
17 poäng (efter del 2)


Sammanfattningsvis
Patienten har under behandlingsprogrammet arbetat aktivt med olika metoder för att hantera sin tinnitus, ljudkänslighet samt relat
erade besvär. Hon har tyvärr inte erhållit några behandlingseffekter sett över hela behandlingen. I vetenskapliga studier har man visat att denna typ av behandling har positiv effekt för ca 70-75 procent av deltagarna. Patienten verkar tyvärr inte tillhöra dessa. I nuläget har vi från mottagningen ingven mer behandling att erbjuda patienten. Kontakt och remiss avslutas. 

"// slut citat.....

Alltså att allt kring jobbet, som varit detta halvår...Har påverkat min behandling av tinnitus...
Hen som handledde sa ju så lite kontakt med ag som möjligt....

Och idag kom svar på Regiokchefen om att träffas...svarar då hen skriver att min ag ska vara med...Det vill absolut inte jag..och absolut inte på jobbet....
Inväntar svar från facket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Publicerar inte rasistiska uttalanden och personangrepp.
Moderatgranskar allt före publicering.

Väl mött // Bettan