lördag 29 juni 2024

1/2 dag på akut infektion.

1/2 dag på akut infektion ....
I väntan på, vad göra nu...

Som började 240627, så här ..bild igår 28/6 vätskande myggbett troligen....
Och såg även ut så här igår 240628, fick feber ....svällde upp...försökte med alsolomläggning...varmt...så idag åkte vi in....
I väntan på provsvar....
Prover jag aldrig sett de tagit förr....flera stora rör för odling
Med dåligt immunförsvar så... blivit stucken av myggor, troligen....så bredspectrum:  Herazelin 1 mg x3x10, och blir någon försämring får jag komma direkt till infektion...Skulle ta 1 tabletten direkt...
En vän nämnde att I år ska tydligen myggen vara extra besvärliga...och....aha..Kanske är det så...

Den läkare som såg över mig på infektion skulle skriva med tanke på min bror, hjärtstopp vid 40 mm perikadvätska, op bort hjärtsäck 2019...att en reumatolog skulle titta på mig då jag hade 21 mm 2023 vid 2 tillfällen under hösten då.


torsdag 27 juni 2024

Besök Fysioterapeut

 Varit till fysioterapeuten igår...

Och han har tittat på mig vad gäller det jag känner i magen, en tid nu...

Han skriver....

  • ALLMÄNNA UPPGIFTER

    Kontaktorsak
    Smärta, skador och/eller sjukdomar i rörelsesystemet
    Söker för smärta höger sida av buken.

    ANAMNES

    Aktuellt hälsotillstånd
    Smärta höger sida av buken som kan vandra bak mot säte/rygg som blivit mer och mer intensiv senaste månaden. Smärtan kommer när patienten hamnar i vissa lägen/vissa rörelser och beskrivs som huggande. Smärtan kommer inte varje gång hon gör samma rörelse. Kan även smärta vid sidliggande höger. Nekar trauma eller utstrålande besvär. Patienten berättar att hon strax innan symtomdebut tränat på utegym. Att ha träningsbyxor på sig som trycker åt kring magen gör att det känns bättre.

    Patienten berättar att hon blev sjuk i Covid-19 2020, innan det tränat mycket. Efter insjuknandet börjat känna av höger höft som kunnat ila ned i utsidan av låret. Fått flera besvär efter varit sjuk, mycket hosta och slem. Enligt patienten då setts vätska i hjärtsäcken. Opererat bort gallan 2021. I januari i år varit sjuk i Covid-19 en andra gång och efter det haft mer besvär med smärta och trötthet.

    STATUS

    Hållning/positionering
    Inspektion i vila
    Står med överkroppen något tippat över vänster sida.
    Funktionella test
    Uppresning
    Utan anmärkning
    Muskuloskeletal funktion
    Ledfunktion
    Rygg/bäcken
    Funktionsundersökning
    Ledrörlighet
    Flexion
    Utan anmärkning
    Extension
    Utan anmärkning
    Rotation
    Rörlighet utan anmärkning, viss smärta vänster sida av ryggen mot ytterläge vänster.
    Lateralflexion
    Rörlighet utan anmärkning, viss smärta vänster sida av ryggen mot ytterläge höger.
    Segmentell rörlighet
    Utan anmärkning
    Springingtest
    Utan anmärkning
    SI-ledstest
    P4 - Negativ
    Sacrum ventral - Negativ
    Främre kompression - Negativ
    Patricks test
    Viss ömhet kring säte mot bottenläget bilateralt, i övrigt utan anmärkning.
    Palpation
    Palpationsömhet över erector spinae bilateralt, väldigt ont över området för quadratus lumborum höger. Palpationsömhet höger cristakant samt tractus iliotibialis bilateralt, där mer ont vänster.
    Höft
    Funktionsundersökning
    Ledrörlighet
    Flexion
    Rörlighet utan anmärkning, viss smärta kring vänster sida av ryggen mot ytterläge bilateralt.
    Extension
    Rörlighet utan anmärkning, vid aktivt uttag smärta kring ljumske vid test höger.
    Inåtrotation
    Utan anmärkning
    Utåtrotation
    Utan anmärkning
    Höftledstest
    FADIR - Negativ
    Obers test - Något stramt bilateralt.

    BEDÖMNING

    Smärta kring l'ndrygg och ut mot höfter sedan senaste månaden. Smärtar vid vissa rörelser/lägen. Ömhet kring muskulatur. Idag finns misstanke om muskulära besvär.

    ÅTGÄRDER

    Diskuterar fynd, smärta, smärtprinciper och fysisk aktivitet. Instruerar i hemövningar, se bifogad fil.
    Planering
    Uppföljning 26/7.

    DIAGNOS & ÅTGÄRDSKOD

    R529-Smärta eller värk, ospecificerad-Huvuddiagnos
    AV018-Inhämtande av anamnes (i)-Åtgärd
    AN032-Klinisk undersökning av rörelseapparaten-Åtgärd
    QV011-Träningsprogram (i)-Åtgärd
Fått komplettera lite: 

(Fysioterapeut) Kanske lite otydlig info av mig, men 2/1-24, 3 gången covid ( 1 a 14/3-20, 2: 30/4-22) Gick återkommande hos Fysioterapeut på träning vid Moskén med hjälp av S, hon såg då i undersökning påverkan artros v höft, haft mycket ont av och till, svårt böja mig ned i jobbet. Även är tår lite krokiga, och som du såg händer. Ont, ilande värk i handleder, händer, armar och benv både höger och vänster kryper och ilar det i, mera och ofta på kvällen i vila. Var och fick stöd hos samariterhemnet fysioterapeut för handled 20-21 se journal, och läkarjournal från 2019 på annan vc...om misstanke artros. Även aroskförändring höger knä syns. En fundering där med dr vad gäller kronisk perikardit och om något vi har både min bror och jag, då han haft hjärtstopp 06, 40 mm perikadvätska då och fick op bort hjärtsäck 2019, han har gått hos reumatolog sedan dess. Jag upptäckte man 27 mm vätska på 2021,på Ackis på höger sida och går inte tappa. Specialistläkare mätte 21 mm 2 ggr höst 21, och mindre höger feb 24 men mer vänster.. Så funderar åxå hur mycket vågar jag träna...är försiktig och tar dagen som den kommer...och fick pausa på förra vc vid mycket tryck över bröst...bara för kännedom...
  

Svar BEGNINGT ABGINOM

 Så har svar från hud kommit, i journal står att läsa, citat"

  • BEDÖMNING

    Bedömning hälsoproblem
    Inkommande remissvar från hud som instämmer i att det ser ut som ett angiom, är benignt och ingen åtgärd behövs. Om patienten skulle vilja ta bort lesionen så får det ske privat, då rekommenderas laserbehandling i första hand. Meddelar patienten via 1177.
Så, vad skönt,  jag funderade lite, och kontaktade en privat kirrurg mottagning som tagit bort 2 fettknölar på mig förrut ...så får vi höra om de tar bort sådant med laser...och vad gäller när jag äter blodtunnande.

måndag 17 juni 2024

2 LÄKARBESÖK IDAG - BLODKÄRLSTUMÖR

 Träffat 2 fina läkare idag...På min nya vc

Så mycket att sätta sig in i för nya läkaren, i allt som varit och vätska i hjärtsäcken är alvarligt...så ÄNTLIGEN, händer något...🙏 är så nöjd, kändes så bra.


Och en dr tittade på det som är rött och kliar i huden i håret..fotade.. ser ut som "godartad blodkärlstumör"...och dr såg fler på kroppen...remiterar..så fortsättning följer.....


Så hoppfull 🌸 äntligen...🙏🙏🙏...såååååååå tacksam...

Och bltr var högt när jag vaknade i morse...
Jag har även kontaktat FK då min dr omöjligt hinner med sätta sig in I 4 år av journaler...Det är ju helt omöjligt hinna det fram till 25/6 för livränta...de planerar avslå.

Forts....uppdateras...


fredag 7 juni 2024

HUVUDVÄRK....igen...

Blodtryck ovan kl 06.23 vänster arm, och kl 06.24 höger arm nedan.

Vaknar denna morgon med huvudvärk igen, det händer ibland, den senaste tiden...Jag brukar aldrig ha huvudvärk. Jag brukar säga det händer jag får ta en Alvedon 1-2 gånger per år.
Men sedan 3 covid i jan 24, så var blodtrycket upp och ned jan till mars, sedan har det planat ut och jag mäter bara när något känns konstigt i kroppen. Så i tidig morgon har jag så konstig huvudvärk, jag har åxå shoset jag fått i år på höger öra...Tidigare bara vänster som de utrett, och jag funderar kan de ha ett samband med covid nr 3, högt blodtryck ...Det är som jag hör pulsen...men som shos i höger nu åxå.
Har kontaktat flera öronläkare, men samtidigt funderar jag då jag äter Eliquis blodtunnande.....hursomhelst de hänvisar vc....
Jag har upplevt mig haft lite mer ork, några dagar...gått lite längre...

28/5 8772 steg 
29/5 2317 steg 
30/5 5492 steg
31/5 5747 steg
1/6 5776 steg
2/6 3089 steg
3/6 9747 steg
4/6 6519 steg 
5/5 7299 steg 
6/6 8847 steg 

Och de dagar jag gått kortare har varit dagar med mindre ork.
Men som vi ser av tiden 3/6-6/6, så har orken mer funnits....
Jag använder mig av Samsung healt, Lifesum, sedan många år, där jag la in kost och var jättenoga...Har även haft perioder med 5:2 genom åren...och hållit på med utrensning. Jag vet jag behöver ta tag i vikten, PREDIABETES.....

Ska även tilläggas blodtrycket jag mätte ovan, gjordes efter mer än 5 min i vila, efter jag varit upp på toa.
Och nu ca 20 min efter Alvedon har huvudvärken gett vika...

måndag 3 juni 2024

Förlänga synpunktstid FK avslag LIVRÄNTA

Oromenad idag utmed värdsätra promenaden, så fint, aldrig gått där förrut.

Gjort klart synpunkter till FK info om att avslå min LIVRÄNTA, som jag skickat in, med journal astma ssk, mejl när chef nekade oss testning, av covid 19 i mars 20. Mejl när hon nekade mig företagshälsovård som rehab kordinatorn på vc då efterfrågade. Sms där jag bad om få bli testad, med hänvisning från ssk på infektion då 200413. Där någon utan underskrift på handling skickat till fel boende inom vårdföretaget, i chefs namn och någon skrivit VET EJ på 3 viktiga frågor om läget då. Journaler på vc och 1177 journal som hänvisar till att chef skulle bedöma om behov vård fanns, med påpekanden och hänvisning i mejl där jag tog upp det men inget gjordes från chef.

En graf på venöst blodgas under de här åren...230328 18%, och 240324 46%, det 18% var när jag rasade ihop hemma efter blodförlust efter gummiband släppte, efter gummibandsslingring....osv 

Och min nya dr som säger alderles för kort tid hinna skriva utifrån deras svarstid 240611. Så FK ändrade svarstid till 240625 då läkartid var 240617....

å